De verspreiding van plastische chirurgie in het moderne Rusland heeft ook geleid tot een toename van het aantal claims tegen plastisch chirurgen. Patiënten zijn niet altijd tevreden met de resultaten van uiterlijk correctie. In sommige gevallen leidt de tussenkomst van een arts tot schade aan de gezondheid. Wat te doen in een dergelijke situatie?

Allereerst is het noodzakelijk om te bepalen wat de essentie is van uw claims op een plastisch chirurg. In de regel kunnen claims worden toegeschreven aan een van de twee groepen. De eerste groep claims is gerelateerd aan ontevredenheid over de kwaliteit van de operatie, uw uiterlijk na de operatie. Dit is een reden voor een procedure in het kader van het burgerlijk recht, Met een vordering tot terugbetaling van de kosten aan u geheel of gedeeltelijk, betaling van vergoeding voor morele schade, evenals, eventueel, de kosten van het corrigeren van gebreken van de chirurgische ingreep uitgevoerd.

De tweede groep claims is gerelateerd aan schade aan de gezondheid van de patiënt. Hier is alles veel ingewikkelder en ernstiger, omdat schade aan de gezondheid de mogelijkheid inhoudt om een strafzaak tegen de behandelend arts te starten. Als uw gezondheid is geschaad door de acties van een plastisch chirurg, is het in de eerste plaats noodzakelijk om deze schade op te lossen. Het moet worden gedocumenteerd en toegeschreven aan ernstige schade aan de gezondheid, matige schade of lichte schade aan de gezondheid. In dit geval kan een strafzaak worden ingesteld tegen een plastisch chirurg op grond van artikel 238 van het wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie “productie, opslag, vervoer of verkoop van goederen en producten, uitvoering van werken of levering van diensten die niet voldoen aan de veiligheidseisen.”Deel 1 van dit artikel voorziet in sancties in de vorm van een boete van maximaal 300 duizend roebel, dwangarbeid tot 360 uur, vrijheidsbeperking tot 2 jaar, dwangarbeid tot 2 jaar, gevangenisstraf tot 2 jaar.

In Deel 2 van artikel 238 van het wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie, kan een plastisch chirurg aansprakelijk worden gesteld als ernstige schade aan de gezondheid of de dood van de patiënt heeft plaatsgevonden. De maximale straf is zes jaar gevangenisstraf. Dit is precies de gevangenisstraf die nog niet zo lang geleden door een anesthesist in een van de Moskouse plastische chirurgie klinieken werd ontvangen.

Om een plastisch chirurg tot strafrechtelijke verantwoordelijkheid te brengen, is het noodzakelijk om een passende aanvraag te sturen naar de organen van interne zaken of het openbaar ministerie, dan worden onderzoeken en onderzoeksmaatregelen uitgevoerd, waarna, als de schuld van de arts wordt bewezen, hij zal worden veroordeeld.

Bovendien zal het feit dat de strafrechtelijke aansprakelijkheid wordt aangespannen, de mogelijkheid om schadevergoeding te eisen voor morele schade in civiele procedures niet opheffen. In dit geval zullen alle documenten in de strafzaak als bewijs dienen. Zoals de gerechtelijke praktijk laat zien, kennen Russische rechtbanken vrijwillig compensatie toe voor morele schade, maar hun bedragen zijn klein, meestal zijn ze niet hoger dan 500 duizend roebel in de meest ernstige gevallen. Ook de kosten van verleende diensten, de kosten van de daaropvolgende behandeling na hun slechte kwaliteit chirurgische interventie worden verzameld van de kliniek of chirurg.

Er moet echter aan worden herinnerd dat Voor een succesvolle proef met een chirurg of kliniek, het de moeite waard is contact op te nemen met een gekwalificeerde advocaat of advocaat die ervaring heeft in dergelijke gevallen. Niet alle professionals begrijpen de nuances van gevallen met betrekking tot medische interventie. Daarom is het vinden van een goede advocaat een belangrijke taak, die in geen geval moet worden verwaarloosd als u wilt de arts die u geschaad straffen en schadevergoeding voor een ondermaatse en beschadigde operatie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *