De Indiase vastgoedsector heeft een fenomenale groei geregistreerd in juli-September 2021 ondanks de pandemie en is ervan overtuigd sterker te groeien tijdens dit feestseizoen. De sector blijft levendig met de gunstige economische en markt sentimenten aandrijven van de vraag naar residentieel en commercieel vastgoed in de komende maanden.
Volgens het rapport van de industrie, H1 2021 zag een 67% stijging in de verkoop in de residentiële vastgoedsector. Nieuwe lanceringen hebben ook opgepikt en veel makelaars zijn ervan overtuigd dat het gunstige seizoen de sector naar de nieuwe fase zal rijden. “In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal dit feestseizoen naar verwachting een paradigmaverschuiving zien in de psyche van de Indiase koper, die voorzichtiger is, echter slimmer dan voorheen en strategisch plannen maakt voordat hij investeert. Zo worden de ogen gericht op de vastgoedsector, die ondanks de spiraal van covid-19-gevallen een aanzienlijke stijging van de residentiële verkoop heeft gezien en in het feestseizoen een stijging van de verkoop verwacht. Echter, in tegenstelling tot de voorgaande jaren van een impulsaankoop, zal dit jaar regulerend zijn voor de zaksnaren van de kopers. De trend en inspanningen van de ontwikkelaars samen met de plotselinge pique in het belang van investeerders in onroerend goed wijzen op een positieve vooruitzichten voor de RE-industrie dit feestelijke seizoen,” zei Karan Kumar, CMO, DLF Ltd.
De pandemie heeft ook de focus verlegd naar gezondheid, wellness en veiligheid en de realisatie van het belang van het bezitten van een huis is ook de drijvende kracht achter de vraag naar woonruimtes bij klanten op verschillende locaties.
“Een groot deel van de huurders in heel India, omgekeerde migranten, aspirant-huizenbuyers, degenen die verlangen naar het verplaatsen in georganiseerde woonruimtes en de opkomst van onroerend goed als een veilige investering, samen met de emotie van het bezitten van een huis om de bescherming van levensonderhoud te waarborgen zijn gestold met de pandemie. Hoewel dit fenomeen is regio agnostisch is het meer uitgesproken in de hoofdsteden van de staat en tier 2/3 steden. Factoren zoals all-time lage huislening rente, bottomed-out onroerend goed prijzen, kortingen, en overheidsprikkels hebben vleugels gegeven aan homebuyers om hun dromen te vervullen. Dit op zijn beurt heeft een impuls gegeven aan de vastgoedsector niet alleen in metro ‘ s, maar staat hoofdsteden en tier 2/3 steden,” zei Mohit Goel, CEO, Omaxe Ltd.
De daling van het aantal gevallen van het coronavirus, snelle vaccinatie en opkomende trends op de werkplek hebben ook de vraag in de commerciële sector gestimuleerd.
“De sector is sterk rijden voor de laatste paar maanden en is waarschijnlijk om het momentum te behouden. Het segment kantoorruimte krijgt steeds meer aandacht van startups en boetiekbedrijven. Temidden van de trend van thuiswerk, hybride model, flexibele kantoorruimte en andere mogelijkheden, piekeren verschillende bedrijven over hun uitbreidingsplannen en brengen het personeel terug naar kantoor. Dit wijst op positieve tekenen voor de vraag naar grade-A kantoren en flexibele werkplekken, ” zegt Abhishek Pandey, Vice President-Customer Engagement & Distribution, Viridian RED
Per makelaars, de vraag naar woonruimtes is toegenomen in tier-2,3 steden ook.
“De vastgoedmarkt heeft in het vorige kwartaal een robuuste prestatie geleverd en zal naar verwachting ook tijdens dit feestseizoen de groei in stand houden. Op dit moment spelen verschillende gunstige factoren een belangrijke rol bij het stimuleren van first-time huizenkopers. Verschillende aanbiedingen en regelingen tijdens het feestseizoen brengen de beste en de lucratieve deals voor huizenkopers naar boven. Het groeipatroon is niet alleen getuige in de metro steden, in feite, tier-2 en tier – 3 steden krijgen ook meer tractie, ” zei Mukul Bansal, directeur van Motia Group
Bovendien zijn de klanten ook steeds meer een stap vooruit om te investeren in hun droom eigenschappen aangeboden door ontwikkelaars die voldoen aan hun weelderige levensstijl en behoeften. “De meeste mensen vinden de feestelijke tijd gunstig om een nieuw huis te kopen. De opleving van het marktsentiment tegen de achtergrond van de versnelde economische activiteiten maakt dit feestseizoen aantrekkelijker. We zijn getuige geweest van een aanzienlijke toename van de vragen van klanten voor ons project – Mapsko MountVille. Het bezitten van een huis voldoet niet alleen aan de onmiddellijke persoonlijke ruimtebehoefte, maar het is ook een goede investering door waardevermeerdering in de loop van de tijd. We willen ground zero bereiken voor Mapsko Mountville tegen 21 December en zullen ondertussen binnenkort Fase 2 van het Mountville – Project lanceren, ” zegt Rahul Singla, directeur van Mapsko Group.
Dit verhaal wordt geleverd door NewsVoir. ANI is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *