Union Commerce Minister Piyush Goyal op zaterdag zei dat India en de VAE delen een natuurlijk partnerschap dat beide landen zal profiteren in termen van verschillende kansen en werkgelegenheid.
Het aanpakken van een persconferentie aan de zijlijn van de Dubai Expo 2020 hier vandaag, de Minister van de Unie zei: “VAE heeft door de jaren heen ontwikkeld mogelijkheden in industrieën waar low-cost energie kan helpen India krijgen kwaliteitsproducten tegen zeer effectieve prijzen. Daarom ben ik van mening dat dit een natuurlijk partnerschap is dat beide landen ten goede zal komen, kansen voor beide landen zal bieden en enorme werkgelegenheid zal scheppen, met name in sectoren die arbeidsgericht zijn, zoals textiel, schoeisel en voedselverwerking.”Waarin staat dat India en de VAE delen veel complementariteit en zijn geen concurrenten Goyal verklaard dat beide landen kunnen samenwerken om de wereld te dienen.
Hij zei verder: “India en de VAE delen veel complementariteit. We concurreren niet met elkaar. We kunnen samenwerken om grote delen van de wereld te dienen. Er zijn veel gebieden van belang voor Indiase bedrijven zoals textiel, leer, accessoires, schoenen, geneesmiddelen en gezondheidszorg.”
“We hebben veel potentieel dat beschikbaar is voor Indiase bedrijven, terwijl het omgaan met de VAE op hoogwaardige technologie werk zoals het verstrekken van software diensten, IT-diensten, ervoor te zorgen dat onze professionals krijgen nieuwe kansen in deze snelgroeiende financiële set-up,” zei de minister van de Unie.
Waarin staat dat de VAE heeft potentieel aanbod voor India, Goyal zei dat de investering is een belangrijk gebied, waarin beide landen kunnen samenwerken.
Goyal zei: “de VAE heeft een goed potentieel aanbod voor India. Investeren is een groot gebied, waarin we kunnen verwachten samen te werken. Ik heb een vergadering op hoog niveau over investeringen later vanmiddag. We werken ook samen op het gebied van klimaatverandering.”
“Zowel in goederen als in diensten zie ik dus een enorm potentieel. Voedingsmiddelen bijvoorbeeld, het is een van de steunpilaren van onze handel met de VAE, met inbegrip van rijst en basisvoedsel granen, verwerkte voedingsmiddelen, verpakte voedingsmiddelen,” voegde hij eraan toe.
Samen met India ‘ s vieringen van Amrit Mahotsav, 75 jaar onafhankelijkheid, is Dubai Expo 2020 een belangrijk platform voor India om zijn levendige cultuur en enorme groeimogelijkheden voor de komende zes maanden te laten zien.
Eerder op vrijdag opende Goyal het India Paviljoen op Expo 2020 Dubai.
Van de 192 deelnemende landen heeft India het grootste paviljoen in de expo.
Vijftien Staten en negen centrale ministeries uit India nemen deel aan deze zes maanden durende expo, die eindigt op 31 maart 2022.
Het India paviljoen beschikt over een innovatieve kinetische gevel bestaande uit 600 individuele kleurrijke blokken. Het is ontwikkeld als een mozaïek van roterende panelen die verschillende thema ‘ s zal verbeelden als ze draaien op hun as.
Het vertegenwoordigt het thema van ‘India in beweging’ en is een uniek amalgaam van het rijke erfgoed en de technologische vooruitgang van de natie.
Een groot aantal Indiase conglomeraten en wereldwijde bedrijven nemen ook deel. India ‘ s deelname aan Expo 2020 Dubai richt zich vooral op het presenteren van onbeperkte mogelijkheden voor de wereldwijde gemeenschap om deel te nemen aan het groeiverhaal van het land en ervan te profiteren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *