Eerder deze maand stelde het International Monetory Fund in zijn Global prospects and policies survey dat het wereldwijde economische herstel zich voortzet te midden van een nieuwe pandemie die unieke beleidsuitdagingen met zich meebrengt. De vraag is hoe India zijn tekort aan vraag en aanbod zal rationaliseren in deze weerkerende economische trend. “De inflatie is aanzienlijk gestegen in de VS en in sommige opkomende markteconomieën. Naarmate de beperkingen worden versoepeld, is de vraag versneld, maar het aanbod is trager geweest om te reageren, ” leest het rapport van World Economic Outlook (WEO), oktober 2021. De inflatie in India, veroorzaakt door de prijsstijging van brandstoffen, is gestegen, wat zowel de armen als de middenklasse treft. De regering heeft meedogenloos de belastingen op brandstof verhoogd die uiteindelijk de zakken van het gewone volk raken. Prof. Gaurav Vallabh, nationaal woordvoerder van het Congres, vertelde de Sunday Guardian: “wanneer de fundamentele fundamentele kwesties van de economie niet bekend waren bij de ministers, dan wat voor soort bestuur kunnen ze geven.”In reactie op de regerende partijminister die verduidelijkte dat de brandstofprijzen geen invloed zullen hebben op het gewone volk, zei hij: “als de regering zegt dat 95% van de mensen geen effect hebben op de prijsstijging, kun je je voorstellen op welk niveau deze regering functioneert.”UP minister Upendra Tiwari had de stijging van de brandstofprijs verdedigd door te zeggen dat “95% mensen hebben geen gebruik van benzine”. Hij had toegevoegd: “er zijn slechts een handvol mensen die reizen in vierwielige voertuigen en gebruik maken van benzine. Momenteel heeft 95% van de mensen geen benzine nodig.”Wanneer gewone mensen krijgen om te sparen, alleen dan kunnen ze kopen meer diverse producten. Een toename van de verkoop van bedrijven zal de winst van MSMEs (micro -, kleine en middelgrote ondernemingen) versnellen, en een toename van de Indiase bedrijven zal opnieuw ten goede komen aan de regering, omdat zij meer belastingen van de MSMEs kunnen innen en bovendien zal er meer liquiditeit op de markt zijn waardoor meer mensen hun inkomen kunnen uitgeven.
De stijging van de benzineprijzen heeft een directe invloed op de grondstoffenprijzen en dat leidt tot meer geld voor consumenten, zelfs als hun salarissen of winsten niet echt stijgen. In reactie op de minister van BJP zei Vallabh: “dieselprijzen beïnvloeden de hele grondstoffenprijzen vanwege de hoge vrachtkosten. De dieselprijzen beïnvloeden de landbouwkosten, de benzineprijzen beïnvloeden de begroting van de middeninkomensgroepen en de lagere inkomensgroepen, dus hij moet dit begrijpen en gewoon proberen de vragen te beantwoorden die wij hebben gesteld.”
Benzine is meer dan de RS 100 mark in alle grote steden en er is angst onder de consumenten dat met brent prijzen stijgen, benzine en diesel prijzen kunnen nog meer recordcijfers bereiken, ” in de afgelopen zeven jaar, Rs 23 lakh crore werd geïnd in de vorm van accijnzen door de regering van India op benzine en diesel, waar is dat geld?”Prof Vallabh vroeg, op zoek naar antwoorden van de regering. Terwijl de regering beweert dat belastingen die worden geïnd uit brandstof worden gebruikt in meerdere welvaartsregelingen van het land, onmiddellijke welvaart lijkt een verre schreeuw. “Van 1 januari tot datum is er een 29% stijging in diesel en benzine met 27%, waarom? Zijn onze salarissen met die percentages gestegen, is iemands bedrijf of winst met die percentages gestegen?”Prof Vallabh vroeg. Hij zei dat deze regering niet aandringt op het welzijn van mensen en ook niet bezorgd is over de achterblijvende economie, maar dat ze werken aan drie D ‘ s—verdeel en heers, afleiding en heers, vervorm en heers.
De Indiase economie ging al naar het zuiden, nog voordat de pandemie de markten Wereldwijd had verstoord. De toestand van de Indiase economie begon te verslechteren na de demonisering en bereikte de laagste van 3,1% in Maart 2020 vóór de pandemie. De pandemie vertraagde alles en nu met de heropening van de markten, is de aanbodzijde traag.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *