Gedurende enkele decennia, elk bedrijf in India actief voor groei en ontwikkeling.
Er waren continue bewegingen om grenzen te overschrijden, van huis te gaan, betere externe omgevingen te creëren. Simpel gezegd, in en uit huizen gaan, kantoren waren de primaire behoeften van ieder mens op deze planeet.
En toen gebeurde Covid-19 en alles veranderde in een oogwenk. Het is geen nieuws dat de coronaviruspandemie een curveball is geweest die heeft geleid tot een groot aantal transformaties in de bedrijfswereld. Van mensen die overschakelen naar remote working setup naar meer bedrijven die technologieën gebruiken zoals HROne, er is de laatste tijd veel gebeurd. Veel bedrijven worstelen nog steeds om zich aan te passen aan de nieuwe norm. Laten we eerlijk zijn, dit is nu de realiteit en iedereen moet leven en werken rond deze pandemie.
Dat gezegd hebbende, laten we in de blog duiken en kijken hoe deze wereldwijde pandemie precies de fundamenten van human resources processen heeft beïnvloed.

reactie
Na de uitbraak van Covid-19 begon alles een paradigmaverschuiving te ondergaan. Elke organisatie, klein of groot, had geen andere optie dan de manier waarop ze opereerden, functioneerden en hun routineprocessen uitvoerden te veranderen. Om eerlijk te zijn, corona virus is een leveler geweest. Dat betekent dat het elk aspect van het menselijk leven heeft beïnvloed, van de lagen van de samenleving, verschillende rassen tot leeftijdsgroepen. Onnodig te zeggen, een van de grootste gevolgen van COVID-19 is geweest op het professionele leven van individuen. Zonder twijfel was het helemaal niet gemakkelijk voor iedereen-HRs, werknemers en werkgevers. Elke industrie onderging een grote verandering in de manier waarop zij activiteiten uitvoerde om talent te verwerven, te betrekken en te behouden in een traditioneel kantoor.
Te midden van al deze chaos, de human resources broederschap moest verder gaan dan hun grenzen om routine bedrijfsprocessen te beheren. Omdat niemand was voorbereid op een dergelijke situatie, elke HR-professional voelde zich een beetje hulpeloos en verward in de eerste dagen. Aangezien zoiets als deze pandemie nooit rondes maakte in MBA-of BBA-cursusmateriaal, wist geen HR hoe ze erop moest reageren. En dit is wat het interessant, uitdagend en we durven te zeggen- “spannend” ook. Spannend in de zin van de reis waar bedrijven waren het uitzoeken hoe te reageren of hoe niet aan, hoe aan te passen, en vooral, hoe te blijven werken in de nieuwe normaal.

Nieuwe Praktijken
Dus, het is duidelijk dat vorig jaar was acuut moeilijk voor bedrijven als ze getuige van de acceptatie van transities in het bedrijfsleven en mensen praktijken. De coronapandemie bracht niet alleen schokken met zich mee, maar ook veel voordelen. Bijvoorbeeld, met bedrijven die overstappen op WFH setup, waren ze in staat om talenten in te huren, ongeacht hun geografische locatie. Als gevolg daarvan was het niet langer nodig dat een individu in dezelfde stad was als het bedrijf om geselecteerd te worden. Aan de andere kant konden bedrijven overal en altijd nieuwe mensen inhuren. Dit is slechts één voorbeeld, er zijn meer manieren waarop deze pandemie bedrijven in heel India heeft begunstigd.

Rol van de technologie
Voorbij zijn de dagen dat technologie een toekomst ding was. Nadat het coronavirus de zakenwereld had verwoest, werden bedrijven gedwongen om verschillende technologieën te gebruiken om hun routine-activiteiten voort te zetten. Bijna elke werkgever begon te investeren in HR-software. Dergelijke technologieën waren ongetwijfeld de belangrijkste oplossing voor veel uitdagingen waar HR-teams voor stonden. Hoe sneller bedrijven geautomatiseerde HR-systemen implementeerden om de problemen van mensen op te lossen, hoe sneller ze de prestaties en efficiëntie van hun medewerkers konden verbeteren. Met HR-afdelingen die technologie omarmen en integreren in hun processen, waren bedrijven niet langer geconfronteerd met problemen op het gebied van productiviteit of aanpassingsvermogen.
Neem een kijkje op enkele van de beste manieren waarop technologieën ondersteunde bedrijven in deze moeilijke tijd:
Recruitment management software ondersteunde en vereenvoudigde virtuele werving voor bedrijven; Onboarding oplossingen hielpen bedrijven om hun nieuwe ingehuurd beter te integreren; communicatie-instrumenten en video-conferencing applicaties hielpen teams, in verschillende regio ‘ s om beter te verbinden en te communiceren; kunstmatige intelligentie-aangedreven bots werden gebruikt om het niveau van betrokkenheid bij virtuele werknemers te verbeteren en te meten; verschillende leeroplossingen hielpen bedrijven om hun werknemers te trainen en te uppen; Zoals eerder vermeld, organisaties die geïnvesteerd in een van de top-notch HR software India is in staat geweest om een betere werkomgeving te bouwen en het verbeteren van hun ROI langs de weg.
Nieuwe Lessen
Voordat COVID gebeurde, was bijna elk bedrijf in India bezorgd over het hele werk vanuit huis concept. Zij dachten zeker dat telewerken een negatief effect zal hebben op de productiviteit van hun werknemers tijdens de wfh. Gelukkig werd deze mythe doorbroken na de wereldwijde pandemie, het coronavirus. Zelfs verschillende studies hebben aangetoond dat de efficiëntie van werkende professionals aanzienlijk werd verbeterd tijdens lockdowns. Werknemers hebben een dramatische verbetering en toewijding aan hun rollen en taken laten zien. Dat gezegd hebbende, bedrijven moeten gewoon vertrouwen hebben in hun werknemers en vertrouwen dat ze het juiste zullen doen. Hun vaardigheden in twijfel trekken zal nooit de beste kant in hen naar boven brengen. Dus, in plaats van het rekken hersenen om uit te vinden complexe betrokkenheid methoden, werkgevers / leiders moeten vragen werknemers-wat zal hen helpen zich comfortabel en verbonden met hun werk en het bedrijf voelen?
Om een antwoord op deze vraag te krijgen, moeten bedrijven vertrouwen op een tweerichtingscommunicatiemodel, dat ook voor elke toekomstige uitdaging duurzaam is. Het belangrijkste is dat werkgevers / leidinggevenden/HR-managers moeten proberen gehoor te geven aan hun werknemers, hun problemen te begrijpen en ze op het juiste moment aan te pakken.
Nu we geleerd hebben over gebeurtenissen na COVID, is het tijd om de toekomst te bespreken. Een van de competenties die elk bedrijf vandaag moet innemen is Behendigheid. Behendigheid is niet alleen essentieel, maar ook noodzakelijk voor elke werkende professional. Human resources processen en mensen praktijken moeten flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan de veranderende zakelijke omgeving in de komende tijden. Het is de hoogste tijd voor bedrijven om hun eeuwenoude regels achter zich te laten en te beginnen met het omarmen van het nieuwe normaal.
De werknemers zijn vandaag de dag totaal verschillend. Anders dan voorheen, willen ze uitgedaagd worden. Rekening houdend met hetzelfde punt, bedrijven moeten draaien hun bedrijfsmodellen, externe omgevingen, en economische factoren die van invloed kunnen zijn op hun bedrijven op een consistente basis.
In wezen is er behoefte aan flexibele en flexibele menselijke hulpbronnen om alomvattende, effectieve mensenstrategieën op te bouwen en te definiëren. Op deze manier zullen bedrijven geen problemen ondervinden om zich aan te passen aan de transformaties en zich aan te passen zonder te laat te zijn.
In de eerste tijd van deze pandemie moest de meerderheid van de bedrijven in heel India een plotselinge verschuiving ondergaan naar werkmodellen op afstand. Op dit moment, nu de pandemische chaos langzaam maar gestaag plaats maakt voor duidelijkheid, moeten Indiase bedrijven vrede sluiten met het feit dat de juiste aanpak om de curve voor te blijven is om efficiënt te plannen en te strategiseren. Voor meer details Bezoek: https://hrone.cloud / hr-software/
Dit verhaal wordt geleverd door Target Media. ANI is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *