New Delhi: Chhattisgarh werd op zaterdag bekroond met de national award voor de “schoonste staat” in het land. Chhattisgarh Eerste Minister Bhupesh Baghel ontving de prijs in handen van President Ram Nath Kovind op de Swachh Amrit Mahotsav gehouden in Vigyan Bhawan hier.
Minister van Volkshuisvesting en stedelijke zaken Hardeep Singh Puri en minister van staat Kaushal Kishore waren aanwezig bij de functie. Chhattisgarh Urban Development Minister Dr. Shiv Kumar Dahariya, Chhattisgarh Urban Administration and Development Secretary Alarmelmangai D, extra chief secretary Subrat Sahu, Resident Commissioner M Geeta en Mission Director en CEO SUDA Saumil Ranjan Chaubey ook aanwezig bij de functie.
Chhattisgarh heeft de prijs gekregen voor het handhaven van zijn status als de schoonste staat. Naast de staat worden ook de 67 stedelijke lichamen beloond voor hun uitstekende prestaties, het hoogste aantal stedelijke lichamen in elke staat. Chhattisgarh was ook een toonaangevende staat op het gebied van netheid in het jaar 2019 en 2020. Chhattisgarh is de enige staat waar, meer dan 9.000 netheid “didis” zijn het verzamelen van 1600 ton nat en droog afval van huizen en wetenschappelijk af te zetten. Het centrum is ook uitgeroepen tot Chhattisgarh als de eerste ODF plus Plus staat van het land. Raipur, Patan, Bhilai Charoda, Birgaon (M), Chirmiri, Bhatapara, Kawardha, Bemetara, Jashpur Nagar, Dipka, Dornapal, Chandrapur, Utai, Abhanpur etc zijn enkele van de steden waarvan ook werden toegekend aan de functie in verschillende categorieën.
Het Ministerie van Volkshuisvesting en stedelijke zaken voert de jaarlijkse netheidsenquête uit in alle steden en staten. De enquête wordt gedaan door middel van een beoordeling door derden onder verschillende parameters, zoals feedback van burgers over huis-aan-huis vuilnisinzameling, wetenschappelijke verwijdering van afval, open ontlasting vrije stad en vuilnis vrije stad etc. Op basis van de beoordeling, rangschikking van staten en steden worden gedaan. De best presterende Staten en steden worden beloond.

Burgemeesters ontvangen onderscheiding

Raipur Burgemeester Ejaz Dhebar, Ambikapur Burgemeester Ajay Tirkey, Bhilai Charoda Burgemeester Chandrakant Mandle, Bilaspur Burgemeester Ramsharan Yadav, Chirmiri Burgemeester Nel van Jaiswal, Raigarh Burgemeester Janki Amrit Katju, Korba Burgemeester Rajkishore Prasad, Rajnandgaon Burgemeester Hemasudesh Deshmukh, Durg Burgemeester Dheeraj Bakliwal alsmede Gemeentelijke Commissarissen, Gemeente Voorzitters, Chief Gemeentelijke Functionarissen, Nodale Officieren werden toegekend voor Schone Enquête, Afval Vrije Stad.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *