Het probleem van acne komt uit de kindertijd. De eerste huiduitslag op de huid verschijnt meestal op de leeftijd van 13-16, wanneer het lichaam wordt herbouwd. Inclusief de psyche. Een tiener die gisteren nog een kind was, is bang om op te groeien en vermijdt nieuwe sociale contacten. Zijn hersenen sturen een signaal: ik moet ervoor zorgen dat niemand mij benadert. En ‘ s morgens verschijnt er een enorme puist op de neus.

Onze huid is een weerspiegeling van onze jeugdige angsten over uiterlijk: “Hoe zie ik eruit? Wat zullen ze van me denken?”De” verminking ” van het gezicht is een soort beschermend mechanisme van het lichaam tegen nieuwe kennissen. Een ander schema werkt op dezelfde manier. Wanneer een tiener zichzelf lelijk en onaantrekkelijk vindt, ondersteunt het lichaam dit op elke mogelijke manier en werpt nieuw “bewijs” van externe “lelijkheid”op. Als deze tiener spanningen in het geheugen van een VOLWASSENE blijven, kan acne op zowel 35 als 50 jaar oud verschijnen.

Huiduitslag op het gezicht van een volwassene duidt in de regel op de gewoonte om sociale afstand te houden en buiten de coronapandemie. Wanneer een vertrouwensrelatie, emotionele intimiteit wordt waargenomen door een persoon als iets onethisch, vies, triggers trigger een ontstekingsreactie. Puistjes verschijnen op het gezicht om een persoon onaantrekkelijk te maken om mogelijke “besmetting”te voorkomen. Waar een persoon bang voor is, krijgt hij: acne redt hem van een mogelijke bedreiging.

Maar het gebeurt dat acne niet alleen het gezicht beïnvloedt, maar ook het lichaam. Puistjes op de rug spreken van moeilijkheden in relaties met ouders die proberen in je leven te komen. De emotionele last die je niet wilt dragen, manifesteert zich in heldere huiduitslag over je hele rug. In dergelijke gevallen is de behandeling van acne met puur cosmetische methoden, zonder psychotherapie, vaak niet effectief.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *